Kompressor Bollnäs

Kompressor Bollnäs

Kompressor Bollnäs
Kompressor Bollnäs

En kompressor kan ha många olika användningsområden och återfinns i exempelvis verkstäder, bilar och som komplement till hemelektronik. Generellt kan man säga att den komprimerar något, vanligtvis luft. Inom verkstadsindustrin används tryckluft för att driva stora maskiner eller speciella verktyg. I stora fordon, som exempelvis lastiblar, kan en kompressor användas för att ge tryck åt bromssystemet. Tåg och tunnelbanor använder dem för inbromsning, utan även för att öppna dörrar och signalera. Vanliga personbilar och prestandabilar kan också ha en kompressor som kopplas till vevaxeln i motorn. Genom att justera dem kan man ändra på motorns styrka, en metod som många välkända prestigemärken använder sig av.

Kompressor Bollnäs - Flera olika metoder men samma mål

Kompressor
Kompressor

Inom modern industri skiljer man på flera olika sorters kompressorer och metoder för hur de används. Varje slags kompressor har både för- och nackdelar. Luftkonditionering, kylsystem och uppvärmningssystem är de tre huvudområden där man använder kompressorer. De vanligaste metoderna är mekanisk modulering, parallellkoppling, inverterteknik, vätskeinsprutning, varmgasöverblåsning och on/off-reglering. Vilken slags metod och modell man än använder, är målet högsta möjliga effekt kombinerat med minimalt slitage och låg energiförbrukning.

Vilken modell ska man välja?

Kompressor
Kompressor

Oavsett om du ska fylla däcken med luft eller sprutmåla en vägg kan du ha behov av kompressorer. Faktum är att de är en stor del av modern teknik, såväl i industrierna som i hushållet. Vi på Svenssons Service är experter på tryckluft och hjälper dig med allt du behöver för att komma igång. Kompressorer är en hel vetenskap och vi har nycklarna för att effektivisera ditt arbete. Vi tillhandahåller en rad olika varianter och utför jobbet, var du än behöver vår hjälp. Hos oss hittar du även populära modeller till salu.